Instrukcje i wytyczne


Instrukcja obchodzenia się z próbką mleka wzorcowego na liczbę komórek somatycznych – (plik *.pdf – 127 KB)


Instrukcja obchodzenia się z próbką wzorcową mleka surowego oraz próbkami kalibracyjnymi na punkt zamarzania – (plik *.pdf – 127 KB)


Instrukcja obchodzenia się z próbką mleka wzorcowego na tłuszcz, białko, suchą masę, laktozę i poziom mocznika w mleku surowym – (plik *.pdf – 128 KB)


Instrukcja wykonania badań porównań międzylaboratoryjnych na liczbę komórek somatycznych w mleku surowym – (plik *.pdf – 127 KB)


Instrukcja wykonania badań porównań międzylaboratoryjnych na punkt zamarzania w mleku surowym – (plik *.pdf – 128 KB)


Instrukcja wykonania badań porównań międzylaboratoryjnych na tłuszcz, białko, suchą masę i laktozę lub poziom mocznika w mleku surowym – (plik *.pdf – 128 KB)


Instrukcja wykonania badań porównań międzylaboratoryjnych na zawartość tłuszczu w śmietance – (plik *.pdf – 128 KB)


Instrukcja obchodzenia się z próbkami kalibracyjnymi na tłuszcz i suchą masę; białko i laktozę; poziom mocznika; liczbę komórek somatycznych – (plik *.pdf – 126 KB)